Tillsammans med Grön webb skapar webbyrån Gimlit miljövänliga hemsidor.

Energisnåla hemsidor

GRÖN WEBB

Visst du att surfa ofta inte är bra för milön?
Gimlit arbetar tillsammans med Grön Webb så vi kan erbjuda
miljöcertifierade hemsidor till våra kunder.
Ett självklart val för oss, hur känner ni?

Miljöcertifierade hemsidor

Internetanvändningen idag är en stor bidragande faktor till den mängd växthusgaser som släpps ut i atmosfären. Det är lätt att glömma bort att allting vi gör på internet kräver energi, och att servrar, routrar och skärmar varje år ökar i användning och miljöpåverkan. Vi på Gimlit tycker därför att det är viktigt att arbeta med miljöfrågor och se över hur vi på bästa sätt kan minska våra hemsidors klimatpåverkan. 

Genom initiativet Grön webb har vi miljöcertifierat vår och våra kunders hemsidor för att garantera begränsad klimatpåverkan. Grön webb har sammanfattat de mest väsentliga faktorerna som genom onödig energiförbrukning påverkar miljön negativt. Det är allt från design till val av datacenter, och tiden det tar för användarna att hitta den information de söker. Vi arbetar aktivt med att minska vår, våra kunder och deras kunders energiförbrukning genom att producera snabba och lätta hemsidor som kräver mindre processorkraft och energi för att fungera. Vi lägger också stor vikt vid att potentiella kunder snabbt hittar till din hemsida, eftersom antalet minuter på internet spelar roll för miljön.

Grön webb arbetar för att göra skillnad för Sveriges klimatpåverkan och för att hjälpa oss att nå de uppsatta klimatmålen. Vi arbetar i linje med Grön webbs riktlinjer, vilket innebär att våra hemsidor uppfyller kraven och har deras certifiering som standard.

Testa din hemsida i vårt hastighetstest.

Gör hastighetstest på er hemsida

Fyll i adressen och få svar

Testa din hemsida