Boosta din hemsida

Google annonsering

Med Google annonsering kan du snabbt ge din hemsida en skjuts in på Googles förstasida och fånga nya kunders uppmärksamhet. Google annonsering ersätter inte SEO men är en snabbare väg till resultat förutsatt att dina annonser anpassas rätt.

Vad är Google annonsering

Google annonsering är ett verktyg framtaget av Google för att öka företags synlighet och konvertering. Googles annonseringsverktyg har många smarta funktioner som gör det möjligt för alla typer av företag, stora som små, att öka sin synlighet på sökmotorn Google. En stor fördel med Google annonsering är att du enbart betalar för trafiken som du faktiskt får in till din hemsida, det vill säga för antalet klick på din annons. Du behöver därför inte oroa dig för att lägga för mycket pengar på annonsering, förutsatt att din hemsida är utformad för att fånga upp besökarna som via annonsen klickar sig in där. Om du inte får några klick på din annons har du alltid möjlighet att justera din kampanj för optimerad annonsering.

Google annonsering är tillgängligt för alla företag oavsett storlek. Det finns ingen lägsta summa att spendera vilket gör att alla har möjlighet att utifrån sin egen budget annonsera på Google. En väl utformad annons med korrekt målgruppsanpassning är ett näst intill ett säkert kort för att öka din konvertering.

När ska jag använda Google annonsering

Google erbjuder annonsering som en möjlighet att betala för synlighet. Annonseringen fungerar som en boost och ett komplement till SEO men bör inte ses som en ersättare. Medan SEO kräver tid och arbetar över tid är Google annonsering ett snabbt sätt att promota produkter eller tjänster direkt. Annonsering på Google har många fördelar, inte minst för att otroligt många svenskar använder Google dagligen utan också för möjligheten att välja sökord och målgruppsanpassning.

Google annonsering är användbart när:

En väl utformad annons med korrekta sökord och strategisk målgruppsanpassning är ett effektivt sätt att nå ut till nya kunder. Annonserna anpassas efter dina behov och förekommer i olika form och kanaler helt beroende på ditt företag och vad som är bäst för att nå din målgrupp. Vid annonsering på Google erbjuds användaren detaljerad statistik över sökningar, klick och konverteringar vilket bidrar till en typ av sökordsanalys som kan hjälpa dig vidare med sökordsanpassad SEO.
Läs mer om SEO.

Google annonsering har många fördelar och är troligtvis en av de bästa investeringarna för ditt företag, bortsett från en bra hemsida såklart. Kontakta oss så berättar vi mer om annonsering och hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig att synas.

Hur snabb är din hemsida?

Skriv in din webbadress och få svar direkt!

Testa din hemsida